dinsdag 23 oktober 2012

Cacheavond Asse

In de afscheidsweek in Aalst was er ook een laatste hoteldag. Het doet me eraan denken dat ik slechts één keer in die vier maanden alleen 's avonds op mijn hotelkamer doorbracht. Niet dat ik de andere dagen gezelschap had hoor! Ik bedoel dat ik elke weekdag, en dus ook op maandag en dinsdag iets had gepland. In Aalst was het niet anders.

Vanavond opnieuw een geocachedate. Helaas liet hij weten dat er iets was tussengekomen en hij de afspraak moest verplaatsen. Niet getreurd, ik wilde zeker niet een tweede avond alleen op mijn hotelkamer doorbrengen. Dus heb ik de afgesproken route gaan wandelen en de schatten onderweg opgepikt.

Dat ging verbazend goed, ik had dan ook mijn daglicht bij ;-)
Er was op één plaats heel veel beweging tussen de maïsvelden. In de verte zag ik een gigantische machine die langs alle kanten grote schijnwerpers op de velden had gericht. Welk gewas er precies werd geoogst weet ik niet. Het lijkt groter dan het landbouwvoertuig dat men gebruikt om maïs te oogsten, maar ik ben geen expert. Bovendien was het ver weg en zag ik het enkel in detail door de zoomfunctie van mijn camera.

Ik wandel verder en kom langs de machine, alleen zie ik dichterbij niks. Er staat een hoge muur maïs tussen mij en de machine. Plots zie ik een man op me afkomen die heel vreemd kijkt. Hij loopt me eerst voorbij en ik zeg "goedenavond". Dan vraagt ie met enige vertwijfeling of ik van de politie ben en waar de anderen zijn. Ik zeg hem dat ik niet van de politie ben maar dat ik op zoek ben naar schatten. Natuurlijk begrijpt hij dat niet, maar hij is duidelijk opgelucht. Op de vraag wat hij bedoelt met de anderen antwoordt hij: awel ik dacht, al die lichten hier, dat moet een patrouille van de politie zijn.

Waarom hij opgelucht was, weet ik niet. Ik ga ervan uit dat er iets niet koosjer aan de hand was, maar ik weet niet wat het kan zijn. Het was immers duidelijk één van de mensen die meewerkten aan de machine, zijn kledij verraadde dat. Maar hij liet me met rust en mijn tocht kon verdergezet worden.

Met succes trouwens, zes schatten gevonden die bedoeld zijn om overdag te vinden. Ik maakte er liever een nachtcache van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten