zaterdag 29 december 2012

Challenge

Ik hou wel eens van een uitdaging. Vorig jaar in mei deed ik nog een leuke. Ik was van plan om elke dag een geocache te doen. En dat is ook gelukt. Het was fijn en het staat leuk in de statistieken:


Nu kwam er enkele weken geleden een collega geocacher met een leuk idee op de proppen. Hij gaat in 2013 elke week, 50 weken na elkaar een nieuwe schat verstoppen. De uitdaging is om die schat binnen de 72 uur op te zoeken en te loggen. Na 72 uur zal het rode logboek vervangen worden door een standaard wit exemplaar. Wie op het einde van het jaar in 48 rode boekjes zijn naam schreef, heeft de uitdaging met succes volbracht. Je krijgt dus 2 weekjes vakantie of je mag 2 schatten missen. Alle finalisten worden dan verwacht op een nieuwjaarsdrink bij de legger in januari 2014.

Ik heb zo eens zitten denken dat je tegen die tijd de finalisten best goed moet kennen. Je zal ze immers zeker enkele malen tegen het lijf lopen. Als je even rekent, zie je toch dat er vaak een dag in 't weekend tussenzit en wellicht komen vele jagers dan pas buiten. Enkel schatten die op maandag of dinsdag verschijnen, moet je in de week vinden. Vanaf woensdag kan je immers tot zaterdag loggen op het uur dat ie verschenen is. Dus een schat die woensdag om 14u uitkomt, kan je tot zaterdag 14u loggen. 72 uur is 72 uur hè!

Ik ben er in elk geval klaar voor. Misschien haal ik nu eindelijk eens een FTF erbij. Hoewel, de legger woont boven Dendermonde, dus wellicht ben ik nooit snel genoeg als eerste daar. Maar ik ga wel 50 keer proberen en dat is een leuk vooruitzicht.

1 opmerking:

  1. Leuk idee, veel succes in ieder geval. Ik had graag meegedaan maar weet nu al dat ik het niet zal halen. Ik ben al een maand op vakantie en dan nog 2 keer 2 weken (in het buiteland) dus val ik al zeker af.

    BeantwoordenVerwijderen