zondag 30 december 2012

De knoop

Er zat al een tijdje een knoop in mijn maag. Je kent dat zeker, het is allemaal niet zo erg maar er is iets dat op je maag ligt. Als je langer wacht wordt het erger en moeilijker. Als je meteen goed communiceert is dat nooit een probleem. Maar laat dat nu net niet mijn sterkste kant zijn.

Het was nochtans voldoende om een bericht te sturen en de situatie uit te leggen. Ik had een hele tijd geleden enkele beloften gedaan en ik kreeg hulp van iemand anders. Door omstandigheden waar ik geen controle over heb, kan ik mijn beloftes bijna onmogelijk nakomen en was de hulp verloren moeite. Dat knaagt aan het geweten hoewel ik er niks aan kan doen.

Maar uitleggen is het minste dat je kan doen. En dan hopen dat niemand het me kwalijk neemt. Je kan elk verhaal immers lezen zoals je dat zelf wil. Je kan van elke keuze die ik maakte zelf een idee vormen en zeggen dat het ook anders kon.

Gelukkig is dat niet gebeurd. Het antwoord was begripvol en zonder verwijten. Daar ben ik erg blij om en het maakte me vandaag een beetje meer gelukkig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten