dinsdag 8 januari 2013

Displays

China heeft displays geleverd :-)


Van een Chinese website kocht ik deze displays, en weer was ik verbaasd over die prijzen. De kleintjes kosten 3 dollar per stuk. Daar komt geen transport bij, maar wel weer douanekosten. Dan betaal ik omgerekend een kleine 4€ per stuk. De groten zijn wel duurder natuurlijk.

De kleintjes kunnen enkel tekst afdrukken. Ze hebben 2 regels van 16 tekens. De grotere (onderaan rechts) heeft hetzelfde principe met 4 regels van 20 karakters. Maar dan heb je dus telkens enkel cijfers en letters, in een vast lettertype.

De grootste heeft een heel ander systeem. Die werkt volledig grafisch en raar maar waar: hij is veel eenvoudiger aan te sluiten. Er bestaat veel open source code die dit soort displays aanstuurt. Dus andere mensen hebben een deel van het werk gedaan, ik moet niet elk puntje van de display aan of uitschakelen.

Maar voor mijn thermostaatprojectje ben ik best wel trots op wat het nu al kan. Het werkt nog niet helemaal, ik moet vooral de aparte onderdelen in één project krijgen. Maar dan zal het er ongeveer zo uitzien:


Het leuke is dus dat je alle lettertypes, alle groottes kan gebruiken. En je kan tekeningetjes maken om het wat te verduidelijken. Zo heb ik het batterij-icoontje gemaakt en de balk onderaan die aangeeft wanneer de verwarming aan- en uitschakelt.

De temperatuur van de radiator en de positie % (hoe ver staat ie open) zal later wellicht verdwijnen, maar voorlopig is dat nodig om te testen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten