vrijdag 4 januari 2013

Nice to meet you

Ik was de challenge goed begonnen. Dendermonde valt best mee als je niet in de spits zit. Binnen 20 minuten was ik op de plek waar de eerste schat verstopt zat. Die zat trouwens erg ingenieus in elkaar, dus dat belooft voor de volgende 49 die dit jaar nog gaan volgen.

En toen was er dus nummer twee. Dat is een specialleke, want de logrol ligt op een salontafel. Het is niet echt een schat die verstopt is, maar de coördinaten zijn die van de salontafel. En die behoort toe aan de legger van de reeks. Hij heeft de uitdaging samengesteld. Het is dan ook een goed idee om in 't begin van de reeks even kennis te maken met een meet and greet.

Ook deze keer was de termijn 72u. Je mag komen wanneer je maar wil, zelfs 's nachts. Van donderdag 12u 's middags tot zondag 12u 's middags. Deze namiddag kwam voor mij het beste uit, dus ik rijd even langs daar om de legger goedendag te zeggen.

Ik had natuurlijk geen adres, enkel coördinaten. Dat bleek een rijhuis te zijn in een rij van vier. Ik probeer te kijken waar zijn naam op de bel staat, maar 3 van de vier huizen hebben geen etiket op de bel. De vierde is een naam die ik niet ken. Het wordt dus gokken en ik begin aan het eerste huis. Daar deed niemand open.

Op het moment dat ik naar de tweede deurbel ga, komt er een wagen aangereden en hij stopt vlak voor de woning. De persoon die uitstapt is zeker de legger, ik herken hem van zijn profielfoto. Ik stel me voor en gelukkig herkent hij mijn naam.

Maar ik kan me niet ontdoen van de indruk dat ie me niet verwacht had. Ik vind het een beetje vreemd dat hij niet thuis was en dat het niet duidelijk is waar je moet bellen. Ik had toch een geocache sticker of een logo verwacht als er geen naam op de bel staat.

Mijn vermoeden wordt bevestigd als ie vraagt wat hij voor me kan doen. Dat is een vreemde vraag, want dat zou ie moeten weten. Ik kan ook niet meteen een zinnig antwoord geven, waarop ie zegt: toch niet die event? Ik bevestig de vraag waarop hij zegt dat het volgende week is.

Ik maak meteen een geweldige eerste indruk! Hoe dom kan een mens zijn, denk ik nog. Het stond inderdaad verkeerd genoteerd op mijn bord. Dat is het nadeel van een bord te gebruiken in plaats van een agenda.

Dan heb ik de tijd nuttig besteed om een schattenreeks verder af te werken in de buurt. Ook met gematigd succes, maar ik heb nog tijd. Nog 49 weken ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten