maandag 25 februari 2013

10$ per lot

Het rekent nog altijd moeilijk. De dollar staat laag ten opzichte van de euro, maar het grootste probleem is de omschrijving. Het beste Chinees Engels is niet duidelijk genoeg.

100 x pin header male + female

Dat staat er als ik op add to cart moest klikken. Ik vind dat een goeie deal, want dan heb ik dus 100 van die pinnetjes male + female. Dus 200 pinnetjes voor 10$, dat is 5 dollarcent voor één pinnetje, of vier eurocent voor één pinnetje. Dat is een laag bedrag dus ik klik op de knop. En dit werd er geleverd:


De mail die volgde zei iets anders:

100 x 40 pin header male + female.

Ik bestelde dus 100 connectors van 40 pinnetjes. En dan nog eens 100 vrouwelijke connectors die erbij passen. Wat de prijs van één pinnetje dan is kan ik niet meer vatten. Mijn verstand kan niet om met zo'n prijzen per stuk, maar 't moet belachelijk weinig zijn. Laat ons zeggen dat ik nu wel efkes toekom.

Het blijft me verbazen, maar soms moet je toch even iets hebben waar je geen 20 tot 30 dagen op kan wachten. Nu was het ook zo, en ik reed naar de enige elektronicawinkel die ik nog ken. Hij is nog geopend tussen 13u30 en 17u30. Niemand komt daar nog, ik zag het aan de verkoper. Hij schrok toen de bel ging van zijn winkeltje en hij keek me raar aan. Ik ken hem nog, in een vorig leven studeerde hij ook voor ingenieur elektronica. Hij haalde het diploma ook niet en werd verkoper in het winkeltje naast de school. De school bracht de enige klandizie en nu is dat ook gedaan. Ik denk dat niemand dat nog doet, zo'n dingen kopen. Toch niet in België.

Toch was 7 euro niet te veel geld voor het experimenteerbordje. Alleen, er zijn er 20 onderweg maar ik heb er nu eentje nodig. Ze zijn iets duurder in China, maar dat was dan wel de prijs van 20. Een lot heet dat he. Alleen, ik zal weer eerst moeten afwachten, want ik ben de tel kwijt. Jammer dat ik net toen ik thuiskwam een mailtje van de online tracker kreeg. Ze zijn geland in Brussel en morgen staat de postbode voor de deur. Met een lot van die bordjes. We zien wel hoeveel het er zijn ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten