donderdag 21 maart 2013

Tower Pro MG995

Ik kan het niet zomaar opgeven natuurlijk. Vijf servo's gekocht voor 4$ per stuk en nu kan ik ze niet gebruiken omdat ze mijn batterijen in vuur en vlam zetten.

Ik moest op z'n minst weten wat er gebeurd was, en door het aansluiten van mijn codeslot van gisteren kwam er een kleine hint wat er fout kon zijn. De spanning van de servo's hang ik nu rechtstreeks aan de batterijen en niet via de 5V stabilisator van de Arduino. Dat was geen fout, ik wou alleen de servo's niet opblazen omdat ze maar tot 6V spanning verdragen, en de batterijen geven 7.2 volt. Dus om veilig te spelen had ik die weg gekozen, maar blijkbaar vond de stabilisator dat geen goed idee en heeft die de batterijhouder doen smelten.

Dus hier een tweede test, en deze keer wel met succes. Ik blijf binnen de parameters van de servo. Hij zou 13 tot 15 kg op 1cm breedte van de servo-arm kunnen optillen, afhankelijk van de spanning. Ik ga maar even uit van de worst case 13kg omdat 6 batterijen wel eens wat kunnen zakken in spanning als het wat zwaar wordt. Ik heb geen gewicht van 13 kg liggen, maar een emmer water zou voldoen. Dan hebben we toch al 10 kg water plus het gewicht van de emmer :-)1 opmerking: