maandag 6 mei 2013

罷工

Als het goed is staat er "staking" in de titel. Of het dat was, weet ik niet maar er was ergens een kink in de kabel, en het begon op mijn gemoed te werken. Als je gewend bent van geregeld een cadeautje te ontvangen en het stopt plots, dan krijg je afkickverschijnselen.

Er staat nog best wel wat "in wacht" op de tracker die volgt waar mijn bestellingen bij AliExpress zitten. Meestal zie je een bepaald patroon ontstaan, maar nu was het anders. Meestal duurt het een aantal dagen voor je een e-mail bericht krijgt dat de zending is vertrokken. Je krijgt dan de online trackingcode die ik bijhoud in een tekstbestand én op de website ingeef.

Het tekstbestand is belangrijk, want je wil ook af en toe de PC opnieuw opstarten. Dan moet ik het trackingscherm sluiten en dan ben je dus de codes kwijt. Opnieuw opgestart kan ik met een simpele copy-paste de hele lijst in het scherm plakken, en dan ben ik weer op weg.

Maar voor de rest was ik vooral gefrustreerd omdat er na een F5 al twee weken niks veranderde. En ja, ik heb zo'n dwangneurose die zorgt dat ik heel de dag op die refreshknop moet drukken. Tot er dan gisteren plots één lijntje in "Arrival office of exchange" stond, en meteen werd ik een beetje vrolijk. Wil dat zeggen dat er iets op komst is? Het moet zijn, want op één dag stonden er plots 10 items klaar in Brussel. Hoe dat komt weet ik niet, maar dat maakt niks uit. Eindelijk zit er weer wat schwung in!Dit zit er oa bij. De LEDlampjes had ik al gevonden aan 11 cent. De koeling voor nog minder. En dit is de laatste stap. 50 kleine lenzen die passen op kleine LEDs van 1 Watt. Ondertussen zijn er wel wat in gebruik op allerlei plaatsen die ik nuttig vond. De voeding van die dingen, dat is echt pruts- en zoekwerk, maar ik kreeg ze allemaal aan de praat. Benieuwd hoeveel meer licht ze geven als er ook een echte lens voor staat.

En dit zit er ook bij. 5 x submersible pump. Onderdompelen wil dat zeggen. En wat dat gaat doen?

Afwachten hè ;-)

2 opmerkingen:

 1. 碼頭業職工會經過開會後,在傍晚決定接納外判商的加薪書面承諾,但復工仍有待安排。
  罷工進入第40日,碼頭業職工會召開會員大會,經過兩小時會議後,決定接納外判商早前提出加薪9.8%的方案,復工仍要再安排協調。
  在會員大會召開期間,職工盟秘書長李卓人對記者表示,歡迎法院繼續讓工人在長江中心外紮營,他承認部分工人已接納方案,會尊重工人意願。他形容今次是半杯水的勝利。
  永豐工人吳樹明表示,工潮的成果算是一半一半,至於何時復工,會員要再作商討。
  碼頭業職工會總幹事何偉航說,工會將繼續關注機手的去向,工友休息如廁問題,也會關注明年加薪及職安健問題。
  香港國際貨櫃碼頭四名外判商下午向勞工處長以書面聯署,確立上周五所提出的加薪方案。
  勞工及福利局長張建宗說,碼頭外判商上周五公布了較以前進步的劃一加薪約9.8%方案,由本年五月一日起生效,並涵蓋不同工種。由於現時罷工員方希望有白紙黑字的確認,釋其疑慮,政府主動擔當橋樑的角色,向外判商取得書面承諾,希望工友可以復工,貨櫃碼頭盡快回復正常運作。確認書的副本已提供給與今次勞資糾紛有關的所有工會。
  (即時新聞)

  BeantwoordenVerwijderen