woensdag 8 mei 2013

The final touch

Onder het motto: als je iets doet, moet je het goed doen is er een makeover gebeurd in de kattenkamer annex werkhuis. Het was eerst enkel de woonplaats van de huisdieren, maar na enige tijd de ruimte in gebruik te hebben als werkruimte kwamen er wel wat onvolmaaktheden boven in het originele plan.

Het belangrijkste bezwaar was wellicht de vloerbekleding. Dat was eerst grijze tapis plein, een slechte keuze als je katten hebt. Maar de eerste plannen waren gemaakt vóór er sprake was van huisdieren, dus we gingen maar mee met de flow zoals die zich aanbood. Dat was redelijk dramatisch, want de beestjes hadden de eerste tien centimeter van de vloerbekleding aan de deur reeds weggekrabt. Opgesloten worden is niet leuk en dat lieten ze merken.Nu kozen we voor een andere vorm. Makkelijk te reinigen en hopelijk niet makkelijk kapot te krabben.
Eerst moest er dus wel een onderlaagje cement aangebracht worden, maar dat zat mee in de prijs van de leverancier.

Maar dit is het eindresultaat, en dat mag gezien worden hè.

Een volgend puntje op de todo lijst was een wasplaats. Zowel de reiniging van de kamer als de werkzaamheden aan de werktafel hadden toch wel nood aan een lavabo. Dan hebben we beslist dat deze doe-het-zelver aan de slag kon met de meest eenvoudige standaardversie van wat een lavabo en kraan kan zijn. Het kostte me wel enige moeite om de leidingen aan te sluiten op de oude loodgieterij in één van de schachten binnen het appartement die tien verdiepingen lager terechtkomen.


Maar ik ben blijkbaar best nog wel ietwat op de hoogte van diameters van buizen en technieken om oud materiaal aan nieuw te koppelen zonder dat er fonteinen verschijnen op ongewenste plaatsen. Ahum.

Maar geef toe, het mag er zijn. Voor iets dat ik zelf heb gemaakt vind ik het behoorlijk geslaagd.
Het laatste punt was bergruimte. Die flashy gekleurde bakjes zijn wel heel mooi en zo, maar grote spullen kan je er niet in kwijt. En veel spullen zeker niet. Ze dienen ook vooral om courante onderdelen gesorteerd bij de hand te hebben, terwijl het grootste deel van de spullen gewoon opgeborgen moet zijn. Vandaar het lumineuze idee om extra schapjes  te voorzien. Wit product van den Brico met als gouden tip: alles goed vastvijzen in de muur. Het camoufleert het gebrek aan stevigheid vanwege de prijsbewuste aankoop en het garandeert opbergruimte die kattenbestendig is. De afgesloten plastic dozen hebben hetzelfde doel.Ah ja, er was nog één ding. Een volledig nieuwe indeling van de gekleurde bakjes. Het principe: links electronica en rechts klusjesman is weggegooid wegens veel te weinig plaats voor electronica. Ofwel ben ik minder klusjesman dan ik dacht.
Ik bedenk net dat je dat helemaal niet ziet op deze foto. Maar ik wou gewoon die mooie kleurtjes nog eens laten zien ;-)Geen opmerkingen:

Een reactie posten