vrijdag 14 juni 2013

10 redenen waarom ik blij ben met mijn drankverslaving

Lijstjes zijn tof. Zeker als ze zo'n titel hebben, dan vind ik ze helemaal de max. Stel nu dat je zelf echt geen probleem hebt met alcohol, dan wil je dit toch weten? Dat is ook zo als je zeker bent van jezelf dat er geen probleem is. Als je wel een probleem hebt hoop ik dat je ze herkent. Het is namelijk behoorlijk fijn om een drankverslaving te hebben.

1. Ik ben altijd BOB. Ik kan overal naartoe rijden zonder betrapt te worden. Ooit moest ik blazen op weg naar de AA. Op de vraag of ik gedronken had, zei ik tegen de agent: "nee hoor, ik ben op weg naar de AA". Hij moest lachen en geloofde er geen bal van. Hij had al veel uitvluchten gehoord maar deze vond ie super. Toch was de test negatief en de agent schrok. "Hoe, je meende dat dus, of wat? Allee goed bezig dan", zei ie.

2. Als ik dat wil, heb ik oneindig veel vrienden. Ik kan altijd in elke stad en in elk dorp naar een AA meeting gaan zonder voorbereiding. Het is makkelijker om contact te leggen met mensen dan vroeger op café. Ik heb dat dan ook al vaker gedaan en je voelt je meteen overal thuis.

3. Mensen luisteren naar mij. Ze moeten wel, want het is een basisregel in de AA. Als ik spreek moet iedereen zwijgen. Ik kan uit mijn nek lullen zonder dat iemand mag antwoorden. Dat is wonderbaarlijk.

4. Mensen luisteren naar mij. Ze doen dat ook vrijwillig en ze vinden vaak dat wat ik zeg zinnig is en soms inspirerend. Iedereen aan de tafel wordt op die manier behandeld. Luisteren is een gave die ik geleerd heb sinds ik nuchter ben.

5. Activiteiten die ik probeerde sinds...
nuchter"sociale drinker"
Djdrinken
geocachingbekomen
electronica
schietstand
fotografie
timelapse
AA
videomontage
blog
boek schrijven
mindfulness
meditatie
programmeren
microcontrollers
diabetescafé's
diabetesforum

6. Zolang ik maar niet drink is het toegestaan om andere verslavingen te hebben die verbleken bij die ene. Ik ben verslaafd aan Geox schoenen. Ik kocht ooit alle 14 modellen van één lenteseizoen omdat ik ze mooi vond. De verkoopster is nog steeds heel lief als ze me ziet.

7. Ik heb mezelf leren kennen door de psychologische begeleiding. Ik leerde waarom ik ongelukkig was en depressief werd. Ik weet ook perfect hoe ik in de fout ging en herken de tekenen nu heel snel.

8. Omdat ik enkel vandaag leef maak ik me nooit nog zorgen. Omdat het verleden niet meer meetelt schaam ik me ook nergens meer voor.

9. Ik zie mezelf graag.

10. Ik ben gelukkig.


mijn alcoholblog: http://nuchter.jangeox.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten