maandag 17 juni 2013

Dat leest als ...

De sanitaire term heeft drie letters. Die moet je invullen op de drie puntjes. Het palindroom dat ik bedoel heeft dus drie letters. Ah, ken je dat niet? Als je een palindroom omdraait, verandert er niks. Dat maakt het nog een beetje viezer, want dit is niet iets wat je normaal omdraait. Je blijft er met je handen af.

Al zo vaak moest ik er om lachen. Het geboortedorp van mijn ventje heeft een ander dialect dan wat ik thuis aanleerde. Je zou nu zeggen: de Kempen is toch de Kempen, maar dat is dus helemaal niet zo. En wat zo opvalt aan dit dorp is dat bijna elk gezegde dat men hier gebruikt dit woord bevat. Of het heeft in de verte met de betekenis ervan te maken.

Eén manier om bijvoorbeeld te zeggen dat een boekje of een tekst heel gemakkelijk leest, is dus zeggen: dat leest als ... Je vult het inmiddels zelf in veronderstel ik toch. Waarop ik dan altijd vraag aan mijn ventje: hoe? Heb je dan ooit ... gelezen? Je leest toch helemaal geen ... ?

Ik moest er opnieuw aan denken toen het ging over deze pagina's. Vaak hoor ik dat van vrienden of familie. Net zopas nog hoorde ik het van iemand in de familie die ik niet zo heel vaak meer zie. Op zich is dat heel jammer, maar als je ouder wordt groeien levens nu eenmaal uit elkaar. Toch weet men altijd alles over mij, omdat deze blog dan blijkbaar de nodige updates bevat om bij de les te blijven. Nu ja, ik snap het best dat vrienden of familie veel lezen dan weten ze hoe het met me gaat. Ik zou dat ook doen, moesten zij een blog hebben. Ik riep ooit iedereen op om te bloggen, maar tot nu toe met weinig succes. Ik zou het nochtans heel fijn vinden.

Maar dat staat los van de drie puntjes. Ik denk dan dat vrienden en familie hier iets lezen om informatie te hebben die er anders wat minder is. Maar als compleet vreemde mensen hetzelfde doen, dan schrik ik meestal. En toen moest ik denken aan de spreuk met de puntjes. Waarom leest iemand die in Google CNBJSA intypte nu verder mijn blog? Het is een plaats in China waar mijn pakjes vaak blijven liggen, en de trackingwebsite zegt niet duidelijk wat het betekent. Maar waarom leest de mevrouw in kwestie dan 1.5 uur verder op mijn blog? Ze kent me helemaal niet, enkel de trackingcode was van belang. Maar inmiddels vroeg ze hoe het met mijn rug ging.

Wel, daarom dacht ik: volgens mij hè, deze blog? Dat leest als ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten