zaterdag 6 juli 2013

Privé fotograaf

Eindelijk kon ik weer een geocache doen! Dat was bijna drie maanden geleden en uiteraard moest ik best nog opletten wat ik deed. Duidelijke instructies zijn er immers niet, maar ik kan de meeste bewegingen gewoon weer doen sinds de operatie, alleen zijn ze beperkt in kracht en uithouding. Maar omdat we nu echt wel gestart zijn met de revalidatie kon dit er wel weer bij. Het weer was vandaag ook veel te mooi om binnen te zitten.

Ken je dat als je op stap gaat en fotootjes wil nemen, maar je staat er zelf nooit op? Dat is iets wat me mateloos irriteert, want hoe mooi de natuur of de zonsondergang ook is, ik wil voor mezelf ook zien dat ik er bij was. Daarom heb ik een hele tijd geleden al deze constructie bedacht. Ik bedenk nu plots dat ik wel verplicht op élke foto sta. Dat is er eigenlijk ook wel een beetje over. Ik zal de gulden middenweg nog moeten zoeken ;-)


Dit is een stuk plastic dat ik uit de verpakking van mijn GoPro Hero2 cameraatje heb gezaagd. Onderaan heb ik een gat geboord dat net groot genoeg is om op het eindstuk van mijn prikstok te bevestigen.


De prikstok op zich is al een wonder, want je kan hem opvouwen en in je rugzak stoppen. Er is een hendel voorzien waarmee je een kabel opspant zodat de losse elementjes plots een stevige stok worden. En aan het einde zit dus een bout die je kan lossschroeven.


Ondertussen past daar dus een deze camera op, en ook een magneet met een stuk schroefdraad die ik in de juiste maat heb gekocht.

Maar dit is dus het resultaat, en als je een beetje moeite doet kan je ook als je alleen op de fiets zit foto's nemen waar je zelf bij op staat. De GoPro zal elke 5 seconden een foto nemen (of video als je dat wilt, maar een beeldstabilisator zit er niet in).

En dan sta je er dus elke keer op ;-)2 opmerkingen: