vrijdag 27 december 2013

De facebooktest

Ik wil geen ruzie maken en wat volgt is een persoonlijke mening waar je het gerust niet mee eens hoeft te zijn, ik wil gewoon een punt maken.

Ik heb de Facebooktest gedaan. Er bestaat geen app voor en geen online service, je moet het zelf doen. Ik wil het waanidee aanvallen dat mensen die alcohol drinken, genieten van het leven en zij die dat niet doen, saai zijn.

Zo gaat de test: kijk naar het Facebookprofiel van iemand die je kent. Je neemt best iemand die ook geregeld wel eens iets post, anders is er een statistisch defect in je redenering. Tel nu het aantal foto's en noteer hoeveel foto's er over één bepaald onderwerp gaan. Je hebt geluk dat Facebook niet alles toont maar selectief wat dingen weglaat die ouder zijn. De test duurt daarom niet zo lang.

Dit zijn de onderwerpen van mijn foto's van dit jaar: eten, katten, elektronica, geocaching, diabetes, fotografie, dieet, alcohol (het niet drinken van... ;-) ) , timelapse, tattoo, schoenen, ziekenhuis, kleding, blog. Elektronica heeft de meeste hits, dat is noodgedwongen. Vorig jaar was er wellicht een overwicht naar geocaching.

Ik heb de test bij twee andere mensen gedaan die ik ken. Ze drinken wel alcohol. Ik zal de onderwerpen niet neerschrijven hier om de privacy te respecteren. De eerste persoon toont 40 foto's dit jaar. 18 foto's van de 40 tonen een glas alcohol. De tweede persoon ken ik minder goed, het is wel een kennis. Hij toont 29 foto's en 17 hebben een glas alcohol als centraal thema.

De stelling is: mensen die graag een pintje drinken zijn sociaal, genieten van het leven en zijn gelukkig. Mensen die nooit alcohol drinken zijn saaie pieten.

Je mag het zelf beoordelen.

3 opmerkingen:

 1. Dan ben ik maar een saaie piet, don't care :D
  Gemakkelijk, altijd een bob aanwezig! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je stelling lijkt nergens op, Jan. Annabelle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zou maar zo kunnen zijn, wanneer saaie Pieten alcohol zouden nuttigen, zij ineens sociaal, gelukkig en levensgenieters worden.

  BeantwoordenVerwijderen