zaterdag 11 januari 2014

Help, een lek!

Toen ik zei dat mijn PCB ontwikkeling zo irritant werd, werd er een plan gemaakt waarvan stap één nu gezet is. Dat was meer een samenloop van omstandigheden: ik heb een extra wasbak nodig die straffe zuren moet verdragen en mijn huisgenoot had al langer een irritatie geformuleerd over de badkamer die een extra sanitair onderdeel bevat dat niet gebruikt wordt.

Wist je trouwens dat je, indien je een bidet (want daar gaat het over) wenst te gebruiken, je best met je gezicht naar de kraan gaat zitten? Ik moest even de wikipedia pagina aanspreken om deze pagina te schrijven en ben daar wat van geschrokken. Van het feit dat het ook billenbadje genoemd wordt, ook :D

Soit, het was dus niet in gebruik en het moet eruit. Nu ben ik geen loodgieter, maar heb toch in het verleden een eigen huis verbouwd waar die kwaliteiten soms nodig waren. Ik ken dus nog iets van kneloppelingen zoals deze die ik nu heb bevestigd aan de buizen van het koude en warme water die ik heb afgezaagd. Enkel de bovenste is afgezaagd, de onderste is alleen dichtgeschroefd op de plaats waar een kraan stond.

Nu moet je eerst toegeven dat er nu veel plaats is in de nieuwe omgeving, maar het witte bakje staat natuurlijk nog in de weg. Het lekt dus, en ik weet niet hoe ik dat moet oplossen. Ik heb de buis eerst ontdaan van de oude zwarte verf en er dan van die witte teflontape rond gedraaid omdat de buis niet glad is na het bewerken met een Dremel.

Wellicht was dat geen goed idee, en misschien is dat de reden van de lek. Ondertussen is de schroef al zo hard aangedraaid dat ik bang word dat ik bij een volgende poging stukken maak, dus dat is geen optie meer.

Of misschien moet ik me helemaal geen zorgen maken? De dag van de werken werd er wel wat water opgevangen, maar ik krijg de indruk dat het elke dag minder wordt. Nu is het zelfs bijna volledig droog gebleven.

Tenzij de katten het gebruiken als drinkbakje zonder dat ik het weet ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten