zondag 12 januari 2014

IFTTT

If This Then That !

Een tijdje geleden vond ik deze online service toen ik de Twitterknop hier rechts plaatste. Ik wou een aantal dingen automatiseren in mijn blog, en dit is een tool die dat allemaal kan. Nu is dat voor de blog niet zo'n probleem, want er bestaat een truckload aan opties met toeters en bellen in blogger zelf en alles wat daar rondhangt. Op Youtube is dat anders, ik krijg het gevoel dat de mensen die daar werken in de vorige eeuw leven. Computergewijs wil dat zeggen dat ze een jaar of twee achter staan ;)

Soit, IFTTT zorgt er nu dus voor dat een nieuw YouTube filmpje op mijn pagina automatisch Twittert dat ie het levenslicht zag. Maar omdat de site zo fun fun fun is, had ik toen nog vier andere 'recepies' aangemaakt. Hoewel ik in de keuken recepten verafschuw zijn, kunnen deze je dag kleuren.

Nu zijn ze onzinnig maar ik wou gewoon eens zien wat dat geeft. Er draait ook een app op de iPhone die me helpt om een paar van die vijf vraagstukken van de nodige input te voorzien.

Maar geef toe, de interface is geweldig! Het lijkt wel een website voor kleuters met al die mega grote icoontjes, maar wat het kan is verre van kinderachtig. De mogelijkheden lijken wel oneindig.

Deze eerste vijf heb ik nu een tijdje actief staan en ze werken heel erg goed. Over de zinnigheid spreek ik me niet uit.
 1. Als ik in het ziekenhuis aankom, stuur mij dan een mail
 2. Als iemand in een geocachegroep op Facebook een nieuw bericht plaatst, stuur me dan een mail.
 3. Als Diabetic Danica een filmpje post op YouTube, stuur me dan een mail
 4. Als het kouder is dan 10° in Antwerpen, stuur me dan een mail
 5. Als ik een nieuw filmpje post op YouTube, zend dan een Twitterbericht in mijn naam

De locatie app op de iPhone is echt cool. Je kan er alles aan koppelen, het sturen van deze mail doe ik nu gewoon om te testen. Maar je zou bijvoorbeeld kunnen bedenken om een Facebook bericht te posten, zo zou het 'inchecken' in het ziekenhuis zoals ik dat nu doe, automatisch gebeuren.

Ja ik weet het: lap daar gaat mijn privacy. Maar who cares, ik schrijf nu al heel mijn leven op een blog en vertik het om mijn webcams af te plakken ;)


Dit zijn alle 'channels' die ze ondersteunen, en het gaat echt heel erg ver.

Met de nodige apparaatjes van Philips kan je zelfs je huis aan de site koppelen, en dan wordt het receptje met de wolk ineens heel erg praktisch: stel dat je de verwarming kan aanzetten als het buiten kouder is dat 15°.

Of stel dat je de oven alvast voorverwarmt als je aan de afrit van de autosnelweg bent?

Ik vind het de max !

2 opmerkingen:

 1. Ik heb dat ding al een hele tijd geleden uitgetest en was idd héél enthousiast. Het grote verschil tussen jou en mij is dan blijkbaar dat ik wél een probleem zou hebben met de link tussen al mijn online profielen en de privacy die ik daardoor op zou moeten geven, waardoor dus vele opties er voor mij eigenlijk geen zijn.

  Hoe dan ook, amuseer je ermee, want er zijn vééééééééééééééééééééél dingen die dat spul kan! :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lap ik loop weer achter precies, dacht dat ik iets nieuw ontdekt had :)
   En van die privacy: 4 van de 5 staan nog altijd op 'stuur me een mail' , misschien ben ik er dan toch ook niet zo gerust in als ik eerst dacht.

   Verwijderen