vrijdag 7 februari 2014

Early bird

De klaagzang is achter de rug, dus de reden waarom het zo is kan ik kwijt in één zin. Oxycodon is een goede pijnstiller, maar ik zou liever zonder morfine equivalent leven omdat zijn werkingsduur van twaalf uur die vooropgesteld wordt in de praktijk neerkomt op tien uur, wat in diezelfde praktijk dan weer wil zeggen dat ik al enkele weken om 5 uur 's morgens wakker word door opflakkering van rugpijn. Tiens, in één zin past toch nog behoorlijk wat geklaag ;-)

Maar het is nu zo en het creëert een extra ruimte-tijdcontinuüm waar andere wetten gelden dan in de wereld die om 7u begint tijdens weekdagen en om 9u in het weekend. Helaas heeft Oxycodon geen besef van week- of weekendtiming, dus het continuüm is tijdens het weekend een extra halve werkdag als je nog in dat soort termen zou rekenen voor iemand 'op ziekenkas'.

Maar er zijn andere wetten en ze hebben alles van doen met tijd en ruimte. Het vroege uur beperkt je nogal in nuttige activiteiten die je kan verzinnen om het gapende gat op te vullen in de dagindeling die nu een extra segment heeft. Soms is het tijdsgebonden: je gaat immers niet om 5u 's morgens naar TV kijken of een CD'tje opleggen met je favoriete dansmuziek. De beperking in plaats is een praktisch probleem en hangt vast aan de indeling van de ruimte die ik samen met één levensgezel en twee gezellinnen betrek. Het is immers in beide gevallen belangrijk dat de nachtrust gegarandeerd blijft.

De dames hebben de onhebbelijke gewoonte om naar de deurklink van hun kamer te springen als gestommel in het appartement hun nachtrust verstoord heeft. Voor je nu vreemde dingen denkt, het gaat uiteraard over Querty en Azerty, de twee huiskatten die evenveel nachtrust verdienen als de andere bewoners.

Praktisch betekent het dat ik me verplaats naar de woonkamer en met een laptop en Radio 1 als partner de ochtend doorbreng. Om vijf uur is dat nog een beetje vreemd omdat de nachtprogrammatie nog loopt. Maar vanaf zes uur start ook daar echt de ochtend met het radioprogramma dat zelfs die naam draagt. Ik kan niet anders dan me de vraag stellen hoe ze trouwens politici en andere bekende mensen met meningen die het nieuws kleuren op dit onooglijke uur toch telkens weer aan de lijn krijgen zonder dat je aan de stem echt hoort dat zes uur toch maar net gepasseerd is.

Je zou denken dat koffie de beste vriend is als je in deze situatie zit, maar niets is minder waar. Dat is een extra probleem dat het continuüm potentiëel helemaal kan verstoren. De machine die ons voorziet van het zwarte goud is een model dat met een werkdruk van 19 bar heel lekkere koffie zet, maar als zelfs de buurvrouw ooit langs de neus weg vroeg wat toch dat rolluik is dat ze elke avond nog rond 23u hoort sluiten, deden we alsof de neus bloedde om later vast te stellen dat het wellicht dit toestel was dat behoorlijk veel decibels nodig heeft om dat extra strong zwarte ristretto capsuletje om te zetten in een vloeibare substantie.

Hoe je die extra tijd dan echt moet opvullen? Aah, nuttige dingen hè. Zoals een pagina vol schrijven over het feit dat je nu vroeg opstaat ;-)Geen opmerkingen:

Een reactie posten