zaterdag 10 november 2012

3,2,1 ... Start

Je kan moeilijk zeggen dat ik prijsbewust leef. Het maakt niet uit welk soort winkel ik verlaat, maar meestal weet ik niet hoe groot het bedrag was dat op het Bancontact toestel stond. Dat wil echt niet zeggen dat ik rijk ben, het wil alleen zeggen dat ik die kwaliteit niet bezit.

Online is dat natuurlijk ook zo. Maar toen ik zag dat de prijs voor een Office softwarepakket bijna 3 keer groter is als je als bedrijf iets bestelt, toen draaide mijn maag toch om. Ik moet voor de eerlijkheid er bij zeggen dat je in de versie voor bedrijven een Outlook bijkrijgt. Laat nu net dat het programma uit de Office reeks zijn dat ik niet nodig heb. Voor de rest is het identiek hetzelfde. Ik heb trouwens enkel Word nodig, de anderen zijn handig om te hebben, maar niet dringend noodzakelijk.

Vreemd toch, vind je niet? Dat ik nu pas op zoek ga bedoel ik. Ik werk al een heel leven met computers en nu pas heb ik echt een Word nodig. Het klopt niet helemaal, want ik had nog een antieke versie op een oude laptop, maar op mijn PC's die ik vaak gebruik staat enkel de gratis versie OpenOffice. Ik heb het eigenlijk in dat deel van de branche waar ik in zit niet nodig.

Toch wou ik me niet zo idioot voelen om 3 maal de prijs te betalen. Alleen kan je geen factuur krijgen als je particulier online bestelt. Ik vind het persoonlijk echt niet kunnen. Daarom liep ik naar de Fnac en kocht ik de thuisversie voor de eerlijke prijs. En wel met een factuur.

Er komt nog bij dat ik hem niet nodig heb voor mijn werk. Werkloos, remember!

Hier heb ik hem voor nodig. Ik ben er aan begonnen. Hoofdstuk 2... :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten