woensdag 15 januari 2014

Het appartement is te klein!

De afbraak liep bijna vlotjes, als je even het lek buiten beschouwing houdt. Ik laat het nog even voor wat het is en hoop stiekem dat er na een tijdje zo weinig druppels uitkomen dat ze spontaan verdampen.

De opbouw, dat is een ander paar mouwen. Het probleem is dus dat er te weinig plaats is. Help, het appartement is te klein! 225 vierkante meter en vijf slaapkamers, maar ik kom niet toe ;-)

Het probleem is dat deze werkplaats al overgenomen werd van de katten. Ze moesten dus al een heel pak ruimte inleveren, hoewel de bakjes met elektronicaspulletjes heel fijn kattenspeelgoed zijn. Ik hoor ze in elk geval niet klagen.

Aan de overkant van mijn werkbank staan dus inmiddels deze opbergbakken die niet veel ruimte wegnemen omdat ze slechts 28 cm diep zijn. Maar de muur is wel bijna volledig bedekt. Het bidet dat ik nodig heb zal tegen deze muur moeten staan, en het moet op een hoogte van één meter komen om de afvoerbuis te laten afwateren naar de lavabo aan de overkant.


Daarom heb ik dus dit moeten verzinnen. Een extra bureau die naar het containerpark moest heb ik ontdaan van 15 cm diepte en nu staat het bidet op de plaats waar het hoort te staan. Ik heb die hoogte dus nodig voor de afwatering en het is ook ergonomisch voor de rugpatiënt.

Onder het bureau komt een kleine afgesloten kastje met een grote plastic bak waar een kleine plastic bak in past. De grote zal warm water nodig hebben om de kleine op te warmen die het zuur bevat.


Het was trouwens niet eenvoudig om dit op maat te zagen, want de bovenplaat kan niet meer bevestigd worden met de originele meubelverbindingen als je er 15cm afzaagt. Deze Brico-oplossing is niet elegant maar heel erg efficiënt en toch erg stevig.

Er blijft trouwens plaats over onder het bureau, en die krijgen de katten terug om hun kleine en grote boodschap te doen. Boven de kattenbak is dat ook nog plaats, dus naast het bidet komt de CNC machine die ik nog moet maken.

Dan staat dus elke vierkante centimeter vol in dit kamertje.

Ik zeg het, het appartement is te klein! ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten