vrijdag 18 oktober 2013

Lightbox 360

pagina 1 2 3 4
Dit is een blog in 4 pagina's

Ik moet zeggen dat ik behoorlijk trots ben om mijn nieuwe 'uitvinding'. Het ding dat ik Lightbox had gedoopt, had ik al een tijdje intensief in gebruik en ook de details van hoe ik de PowerLED lichtbrug had gemaakt om de katten te verlichten kwam hier al ter sprake.
ook op Mancave

Ook de besturing met de nodige dimmers die ik met een microcontroller aanstuurde, kon je al bekijken op deze blog.

Maar de échte bedoeling was toch meteen al in mijn hoofd geschoten nog voor de originele Lightbox klaar was. Zou het niet mooi zijn als je niet alleen foto's kan nemen, dacht ik toen al.

Zou het niet mooi zijn als... tja, kijk zelf maar hé :)
De basis van de opstelling die de bewegingen bestuurt zit in de zwarte behuizing onder het schapje van mijn boekenkast. Merk trouwens op dat ik zelf een schap op maat heb gemaakt om mijn boekenkast niet te vandaliseren.

De basis is mijn BasicBoard dat ik lichtjes moest aanpassen om een stappenmotor te besturen in plaats van servo's. Ik heb ook wat componentjes bijgevoegd om het op een netadapter aan te sluiten in plaats van de batterij in het originele concept.

Op het printje komt een Atmega8 microcontroller in SMD formaat die alle logica zal uitvoeren (ik blijf trouw aan de Arduino omgeving en dit zou dus exact op dezelfde manier kunnen met een standaard Arduino). Er is een beetje koeling voorzien voor een kleine spanningsstabilisator in de vorm van wat extra koper aan de rechterzijde. Een blauwe display met vier regels, een toetsenbord met 16 toetsen en een SMD buzzer verzorgen het menselijk contact.

In de box zit een klein printje dat ik kant-en-klaar in China bestelde om deze kleine stappenmotor te besturen. Vooraan plug ik een kabel in de zwarte doos die het fototoestel bestuurt. In de box zitten 2 relais om de functie 'half indrukken' en 'volledig indrukken' van de sluiterknop van het fototoestel op deze manier na te bootsen.

Volgende pagina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten